Ens deixa el company Vallès

1 de març de 2023

Amb tot el nostre sentiment, l’Elenc Artístic Arbocenc, us fa saber que ens ha deixat el nostre amic i company, en Joan Vallès i Figueras.

En “Vallès”, així el coneixíem, havia format part de l’Elenc des de ben jovenet, interpretant obres i papers de tota mena. Fins en va ser director set anys (1988-1995), aportant noves maneres de fer tant en escenotècnia com d’interpretació, fent el grup, des d’aleshores, un important salt qualitatiu. Abans però, fins i tot havia estat professional -ràdio-teatre-cinema-doblatge i televisió-. Qui no recorda el seu personatge d’Alfons en “El Cor de la ciutat”, junt amb la Montserrat Carulla?

En Vallès, a més de ser un apassionat i viure fervorosament el teatre, era un gran estudiós del teatre arbocenc, col·laborant intensament en el llibre del Centenari de l’Elenc, el 2016; i recentment en el “El Teatre d’un poble 1770-2020”, presentat el novembre passat; ambdós llibres escrits per na Maria Teresa Rafecas i Orpí.

Val a dir que en el Centenari de l’entitat (2016), va representar l’obra “El verí del teatre”, de Rudolf Cirera (març del 2019) guanyant el 1er premi d’actor principal del concurs “Ciutat de Calella”, amb 86 anys d’edat.

Actualment, abans d’estar malalt, encara ha vingut representant el paper d’Avi Bartomeu, en l’obra “La Pepa maca”, des del juny del 2019. Esperava recuperar-se per seguir representant amb il·lusió aquest personatge, i fins i tot no deixava de comentar la possibilitat de nous projectes.

Ara, amb 90 anys recent complerts, ha dit prou. Ens deixa un buit en el nostre escenari i en els nostres cors. Estimat Vallès, des d’allà dalt vetlla per nosaltres que seguirem fent teatre, com segur que tu ho voldries, tenint-nos sempre present, que per nosaltres has estat i seràs un referent.

Adéu Joan, ara descansa, i que la terra et sigui lleu.