La Llegenda d'Amor de la Giralda de l'Arboç

23 d'abril de 2019

A banda de les tradicionals representacions musicals, enguany dedicades als “Indians” (dissabte tarda i diumenge migdia) i al “Paral·lel” (diumenge tarda), l’Elenc representarà en rigorosa estrena la peça teatral "LLEGENDA D'AMOR DE LA GIRALDA DE L'ARBOÇ".

Es tracta d’una proposta produïda per l’ajuntament de l’Arboç i realitzada per l’Elenc Artístic Arbocenc. Escrita en prosa poètica pel director d’aquest grup, en Xavier Canals, la qual palesa la història, amb el “qui”, el “com”, el “quan” i el “perquè”, de la construcció de l’emblemàtic edifici a la nostra vila. El fet de poder elaborar aquest guió ha comptat amb l’aportació i assessorament de l’Eduard Jané i les dades recopilades en el text “Història de la Giralda de l’Arboç”, d’en Josep Cruañes i Escarré, escrit l’any 1973.

L’estrena serà en una teatralització de petit format, que s’escenificarà en els jardins de la Giralda dintre el programa d’actes de la Fira Modernista d’enguany; el projecte va encarat a instaurar anualment aquesta teatralització de forma permanent com acte central de la Fira.

Cal fer esment que en l’epíleg musical de la representació es podrà escoltar la sardana “La Giralda de l’Arboç”, composta per l’insigne convilatà, el mestre Pau Sicart i Güell.