La Generalitat de Catalunya distingeix l'Elenc Artístic Arbocenc amb la Creu de Sant Jordi

11 d'abril de 2017

Avui  s'ha fet públic que l'Elenc Artístic Arbocenc ha estat distingit amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2017 per la seva trajectòria més que centenària dedicada a la promoció del teatre.

Amb aquesta menció honorífica -distinció anual que atorga la Generalitat de Catalunya a persones i entitats socials que pels seus mèrits hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat especialment en la vessant cívica i cultural-, es dóna cloenda i reconeixement "cum laude" a tots els actes extraordinaris que han configurat la celebració del Centenari al llarg d'un any i mig.

La Generalitat de Catalunya valora que l'Elenc ha assolit un elevat nivell de qualitat artística en les seves representacions i de competència tècnica en els muntatges, amb una especial sensibilitat per a la potenciació de la llengua i la cultura catalanes. Una entitat incombustible per damunt dels avatars de la història a la qual hi han estat vinculades més de 400 persones, incloent-hi professionals de l'escena.

Destaca també, dins l'activitat de l'Elenc, la tasca assolida per la recuperació de la representació dansada de la Moixiganga, caractarerística de la Setmana Santa.

El passat any 2016, la Conselleria de Cultura de la Generalitat ja va fer entrega a l'Elenc d'un diploma de reconeixement per la celebració del seu centenari de vida en el marc del Dia de l'Associacionisme Cultural.