L'Ajuntament de Sitges ret homenatge a Xavier Canals pels seus 50 anys de teatre

25 de juliol de 2015

El passat dimecres 15 de juliol de 2015, el Saló de Plens de l'Ajuntament de Sitges es va omplir de gom a gom per celebrar un acte de reconeixement a la llarga trajectòria del seu convilatà Xavier Canals dins del món del teatre.

L'actual director de l'Elenc va ser homenatjat en un acte del tot emotiu organitzat pel consistori sitgetà, ja que enguany fa 50 anys de la seva trajectòria artística principalment com a director, tot i que també se'l coneix per la seva faceta com a autor i actor de teatre amateur.

Una nombrosa representació de l'Elenc Artístic Arbocenc es va desplaçar fins a la localitat del Garraf per presenciar l'acte. En Josep M. Arnan, com a president, va lliurar una placa commemoritva a l'homenatjat.

A més de membres del consistori, família i amics, també hi havia una representació del grup teatral "Gent de Teatre de Sitges", així com el sots-president de la Federació de Teatres Amateurs de Catalunya, Josep Porta.

Va ser un acte realment commovedor, en el qual Xavier Canals va dedicar unes paraules d'agraïment per a totes les persones i grups de teatre amb les quals ha compartit aquesta passió. Cal destacar que, durant aquest mig segle, ha presentat 97 obres de teatre, ha realitzat més de 600 representacions i compta amb un palmarès de més de 700 premis entre personals i col·lectius.