1 d'octubre de 2014

L'Ajuntament de l'Arboç és l'organitzador i patrocinador de la representació de l'espectacle teatral de l'Elenc Artístic Arbocenc, que commemora L'Any del Tricentenari de l'Onze de Setembre del 1714”. Les dues representacions previstes se celebraran el darrer cap de setmana d'octubre, concretament el dissabte dia 25, a les 10 del vespre  i el diumenge dia 26, a les 6 de la tarda, al teatre "El Centre" de l'Arboç.

Un espectacle que compta amb les col·laboracions del col·lectiu de la Gent de Teatre de Sitges, així com de la Coral Ressò i el Grup de Trabucaires Guineus, ambdós de l'Arboç.  Posant un total de prop d'una setantena de persones en escena.

La participació de la primera institució arbocenca no podia faltar en una efemèrides  d'aquesta magnitud. Val a dir que en l'acord de patrocini s'ha tingut gran interès en que, atès el tipus d'esdeveniment tan popular, s'apliqui una reducció al preu de l'entrada; per la qual cosa el preu únic serà de 7 €.  Les entrades ja són a la venda al lloc de costum (Papereria Montserrat, al carrer Hospital, 20 de l´Arboç) a partir del dia 1 d´octubre.

“11 de setembre - relat d´un setge-” , que és el títol de l'espectacle, narra com un avi explica a la seva néta el significat de la “Diada de Catalunya” pels catalans… amb tot allò que es va esdevenir ara fa 300 anys i les seves conseqüències.  A més, una rica varietat de les diferents disciplines de les arts escèniques (teatre, música, poesia, dansa…) prou emblemàtiques i pròpies de la nostra terra, s'inclouen de manera intercalada en el decurs de l'espectacle.