L'Elenc estrena "La Moixiganga"

31 de maig de 2014

Entre els diversos espectacles que l'Elenc presenta en la III Fira Modernista de l'Arboç, el diumenge vinent i com a capçalera de cartell, cal fer especial esment a l'estrena de “LA MOIXIGANGA”. Interpretada per la branca més jove del grup teatral arbocenc, es ve preparant des de finals de l'any passat i assajant a partir de principis de març.

Es tracta d'una representació teatral antiga popular, per caracteritzar una festa cerimonial, molt probablement relacionada amb la primavera, dedicada al cultiu del cereal; i actualment representa escenes de la Passió de Crist, en forma plàstica; en aquest cas consistent en vuit misteris.

La indumentària recorda antics pagesos hel·lènics o sards, i comú per a tot el Mediterrani clàssic.

Al so de gralla i tabal, la melodia que acompanya les evolucions coreogràfiques, en aquest cas creada expressament per l'ocasió, és una de les més solemnes que es coneixen a Catalunya en l'apartat de música popular. Al seu ritme s'aixequen altars humans d'un fort requisit barroc que ens transporten cap a un ingeni més de religiositat.

Aquesta nova iniciativa de l'Elenc, quedarà en cartell per a futures actuacions que s'esdevinguin, en aquest cas dintre l'especialitat de dansa folklòrica popular.

LA MOIXIGANGA es podrà veure el diumenge, dia 1 de juny, a la plaça de la Vila de l'Arboç, a les 13´30 h i a les 18´30 h dins del programa complet per a la Fira Modernista d'engany, a la qual l'Elenc hi participa de forma activa i destacada.