"L'Hotel dels Gemecs" inaugurat amb èxit

17 de novembre de 2013

En la passada primera desena del mes de novembre, l'Elenc va representar tres funcions de la comèdia de vodevil de Georges Feydeau “L´Hotel dels Gemecs”.  L'estrena va tenir lloc a Vila-rodona (dia 2) i posteriorment a l'Arboç (dies 9 i 10). Un gran èxit de públic en totes les representacions, sobretot a l'Arboç, on van exhaurir-se les entrades i per la qual cosa se'n farà una nova actuació el diumenge 29 de desembre a les 6 de la tarda, en el teatre "El Centre".

La protagonista principal de cada sessió fou, sens dubte, la rialla. Durant les tres hores que dura l'espectacle, és un no parar de sorpreses, sospites, casualitats, malentesos, equívocs, embolics… tot en clau de comèdia que sovint freguen situacions absurdes, a un ritme frenètic, sempre traduïdes al divertiment a profit d'un públic entregat.

A més del treball de cada actor i actriu envers el seu personatge, cal afegir-hi l'espectacle visual d'una escenografia adient al sentit de la comèdia, que situa a l'espectador dins la trama de l'obra, així com un vestuari viu i colorat, segons la característica del personatge; el retoc personal en cadascun dels pentinats i maquillatges, completen una posada en escena pròpia de la Belle Epoque parisina.

Han estat prop de deu mesos d'intens treball, amb més de dues-centes hores d'assaig, a més del temps que requereix tot el treball d'escenotècnia. Però tot l'esforç s'ha vist compensat vist el resultat final i la resposta i la crítica per part del públic, amb gran satisfacció de tots plegats: els de dalt (de l'escenari) i els de baix (de la platea).

I ara, segueix “la festa”…  El calendari d'actuacions de l'Elenc és força dens, amb representacions arreu dels tres espectacles que romanen en cartell: “La Revista Modernista”, “Bodas de Sangre” i “L'Hotel dels Gemecs”. Un assortit prou llaminer i atractiu: un musical, un drama, una comèdia… Sense deixar de pensar ja en propers i futurs projectes.