Image

L'Hotel dels Gemecs

FITXA TÈCNICA

Autor: Georges Feydeau
Direcció: Xavier Canals
Estrena: 2 de novembre de 2013

Amb el títol original: “LA PUCE À L´OREILLE”, és un vodevil escrit pel comediògraf francès Georges Feydeau -un autor poc habitual en el nostre país- que fou estrenada al Téâtre des Variétés de París el 2 de març del 1907. Es tracta d'una comèdia, basada en un seguit de malentesos entre els personatges que alhora sospiten i són sospitosos d'adulteri.

Una obra -tot un clàssic dintre del seu gènere- que després de més de cent anys segueix portant el segell del divertiment, fent riure a un públic que sap on va i que sempre assisteix a aquest tipus d'espectacles amb un ànim molt relaxat i disposat a somriure, a riure, a passar una estona agradable, a entretenir-se, a divertir-se contemplant una obra agraïda que no planteja cap maldecap, ans el contrari.

Val a dir que s'esdevenen tota mena d'embolics, anades i vingudes, personatges que apareixen i desapareixen, trobades amoroses furtives, fugides a corre-cuita, ensurts, disgustos,  decepcions… tot perquè la societat benestant de la Belle Èpoque acabi romanent en el seu lloc i ningú es vegi qüestionat públicament en la seva escala de valors.

Una vistosa escenografia i un espectacular vestuari, conformen un espai escènic atractiu pel que s'hi mouen els actors amb gran habilitat.