Image

11 de setmbre. Relat d'un setge

FITXA TÈCNICA

Coreografia: Mercè Arnan
Direcció: Xavier Canals
Estrena: 25 d'octubre de 2014

En commemoració de l´Any del Tricentenari de l´onze de setembre del 1714, l´Elenc Artístic Arbocenc, amb la col·laboració del col·lectiu teatral de la Gent de Teatre de Sitges i la participació de la Coral Ressò de l´Arboç, va posar en escena, al teatre "El Centre", l´espectacle teatral "11 de SETEMBRE -relat d´un setge-". Un relat escenificat, sentit i emotiu, basat en una visió del setge que va patir Barcelona durant la Guerra de Successió.

En aquest context s´hi inclou un seguit de cançons, danses i poemes prou conegudes per a tothom i fins podem dir que considerades emblemàtiques pels catalans. Una sèrie de personatges, protagonistes dels fets, ens guiaven, amb rigorositat històrica, a través de les diferents situacions viscudes aleshores; la qual cosa feia que, fins i tot, poguéssim conèixer detalls que segurament ignoràvem. Tot això recolzat per un seguit de projeccions que situaven l´escena en el lloc, moment i situació requerida.

Més d´una setantena de persones en escena, entre actors, cantaires i dansaires donaven a l´espectacle un especial caire de "gran format" i feien arribar a l´espectador un singular clímax d´emoció i sentiment, així com un missatge de catalanitat que fou rebut i acceptat no ja sols de bon grat, sinó amb fervorós entusiasme.

Un esdeveniment històric, sens dubte, en què l´Elenc hi ha pres part de manera destacada.